Bison Zomercompetitie 2009 

1. FC Doornburgh 3 - 9   (28-14)
2. D.N.V. 3 - 7   (24-14)

3. Bison Boy’s

3 - 6   (26-8)
4. M.V.C. 3 - 6   (14-14)
5. FishermanFriends 2 - 3   (6-12)
6. V.S.C. 2 - 2   (10-10)
7. Maarssen 2 - 1   (8-10)
8. D.H.V.M. 3 - 0   (12-25)
9. Veteranen 3 - 0   (12-33)
Doornburgh blijft winnen!
 
 Afgelopen week werd er gespeeld tegen DHVM. Na een valse start met een 2-0 achterstand begon een inhaalrace. Het ging niet gemakkelijk deze week, maar aan het einde van de partij stond er toch weer een overwinning op de borden. Met 5-8 werd er uiteindelijk gewonnen van Hans en Peter van Zeilst. De broers zijn bekenden van veel Doornburghers vanwege het voetbal in de jeugdjaren bij het veldje naast bakkerij Boekweit.

Volgende week staat de wedstrijd tegen FishermanFriends op het programma. De visvrienden hebben een keer gewonnen en een keer verloren, we gaan er alles aan doen onze koppositie ook na deze wedstrijd te behouden! 
 

Zwaarbevochten overwinning op MVC!
 
Sinds jaar en dag speelt FC Doornburgh wedstrijden tegen MVC. Vaak werd er in het verleden gewonnen, maar we kregen de punten nooit cadeau! Afgelopen maandag was het weer zo'n wedstrijd, we waren wel beter, maar om het overwicht uit te drukken in doelpunten is niet altijd even makkelijk. MVC hanteerde een verdedigende tactiek die uiteindelijk vrij succesvol bleek. Waar er vorige week nog 15 doelpunten werden gemaakt moest er vandaag genoegen worden genomen met 1/3 van die productie.

De wedstrijd ging moeizaam van start, de 1-0 viel vrij snel maar daarna volgde een gevecht waarin bleek dat het uitspelen van een handbalverdediging niet erg gemakkelijk is. Telkens wanneer er een schot leek te vallen zat er een been of een arm tussen waardoor we niet konden uitlopen. In de rust stond het dan ook pas 2-0 en was de overwinning nog lang niet binnen.

De tweede helft werd wat fysieker, de scheidsrechter trad hier ook veelvuldig voor op, en zo kon er uiteindelijk weer gescoord worden. Door een paar fouten achterin kon ook MVC scoren, zo werd het uiteindelijk een 5-2 overwinning. De drie punten zijn weer binnen maar echt tevreden konden we niet zijn.

Volgende week wacht de wedstrijd tegen het DHVM van de gebroeders van Zelst. DHVM heeft het tot nu toe erg zwaar gehad en nog geen punten behaald. Laten we hopen dat dit volgende week nog steeds het geval is. Tot volgende week, dan spelen we weer in de bisonhal vanaf 21:00 uur.
 

De eerste punten zijn binnen!

Maandag de 4e stond de eerste speelronde op het programma, het werd een mooie avond voor FC Doornburgh. De Veteranen werden het eerste slachtoffer van de ontketende voetballers die oude tijden op het veldje aan de Brederodestraat deden herleven. De opening van de competitie was er een die we niet snel meer zullen vergeten. De eerste aanval was meteen raak, ook de tweede eindigde in een treffer. Met waarschijnlijk nog geen minuut op de klok was de basis voor een solide overwinning reeds gelegd.

Al snel werd er uitgelopen naar een voorsprong van 6-1 waardoor de wedstrijd na ruim een kwartier eigenlijk al gespeeld was. Via 7-3 werd het 13-4 waarna het leuke er eigenlijk wel een beetje van af was. De Veteranen waren natuurlijk niet erg blij met het wedstrijdbeeld wat het soms iets grimmiger maakte, maar al met al kijken we terug op een geslaagde start van de Bison Zomercompetitie 2009. Een klinkende overwinning van 15-7 is een feit, dit terwijl belangrijke spelers als Henk Fokker, Frank Niekerk en Hedde Brouwer helaas niet beschikbaar waren voor deze partij.

Volgende week staat de wedstrijd tegen MVC op het programma, de club die in 1995 werd opgericht door Dik Reumerman. Deze club is eigenlijk altijd de grote rivaal geweest voor de mannen van FC Doornburgh. Een wedstrijd die u dus zeker niet mag missen. Vanaf 20:00 uur bent u van harte welkom in de Bisonhal te Maarssenbroek. Tot dan!
 

FC Doornburgh is er klaar voor! 

De tijden dat Doornburgh wekelijks op haar veld te bewonderen is zijn helaas voorbij. Nog regelmatig werd er wel in de zaal gevoetbald, onder andere bij het Jan Indoor Tournament. Er werd nog regelmatig geoefend tegen MVC en ook het nieuwe team van Melvin van Alem kreeg er flink van langs!

Vanaf mei 2009 zal Doornburgh tot aan de zomer weer wekelijks te zien zijn, wel is waar niet op haar veld maar dit keer in de zaal! Dik Reumerman is de initiatiefnemer van de competitie en is druk bezig om alle puntjes op de I te zetten zodat we in mei van start kunnen gaan. De competitie zal gespeeld worden tussen 9 teams die allen een keer tegen elkaar zullen spelen, de maandagavond zal als wedstrijddag fungeren.

Binnenkort zal er een website gelanceerd worden waar onder andere het programma, wedstrijdverslagen, statistieken en teaminformatie te vinden zal zijn. Tot nog toe kunnen we in ieder geval de selectie prijsgeven van Doornburgh: Dennis, Frank, Hedde, Henk, Jeffrey, Jeroen, Martijn, Pim, Robin en Willem zullen de eer verdedigen. Binnenkort zal er meer informatie volgen op deze website